Grand Finale!


Kan ni se skärmen i bakgrunden? Det är den jag sitter vid nu!:D Och jag är så stolt! Jag har världens grymmaste lillebror som pallar koppla in sin mini-plutt dator till en biggma skärm, trådlöst tagentbord och fixa nästan bra ljud till spotify!

Innan idag tog jag Lomma-taxi till Nova för att shoppa med knatteMalin. Hon klagade på att jag gick fort med mina långa ben? Hm.. jag som gick långsamt..
Asså jag får panik på Gina Tricot - REA. stökigt att man bara flyr därifrån innombords så fort man tittar in i butiken. Så där inne blev inget köpt. Dock handlade jag en ********** och ******** till morsan. Asså den flickan stalkar bloggen så det vore oehört korkat av mig att skriva vad det är som hon ska få. HAlllå IQ-badboll liksom.. Till mig själv köpte jag en bolero! Jag är superduperglad! ÄNTLIGEN har jag en stickad bolero! :] Fast såklart så var ju inte den på REA, attans! Men det var fin så. Jag ska sluta babbla om den nu.

Att bilden är på sidan beror på att då ser man inte lika bra. Vad man ska se spelar ingen roll, men man ser inget bra. NÄÄ jag syftade inte på något snuskigt eller så. släpp det!

Knatten köpte även hon en bolero, fast den längre sorten, hårinpackning och en kokbok till sin pappa.

Ajusdet! Det var final i Lundaspelen idag. Lugi vann inte en enda final, förutom pojkar 10 som vann deras B-slutspel! Jippie! HAha, patetiskt!

Hejdå gullungar!

Vet ni vad förresten? Jo, mitt nyår kommer bli helt sabbat, för den 2-3 är det skånelags träningsläger som är asjobbigt och som man måste vara riktigt pigg för att orka med. Det börjar klockan åtta på morgonen. Hur jag vet att det är jobbigt? Tro mig! Jag har varit på träningarna som bara pågått i tre timma och man har nästan svimmat bara då. Dessutom sa tränarna att dett kommer att vara jättejobbigt! Tack för det..

Lundaspelen dag 3

B-slutspel vid halv ett idag. Jag som var så pepp på att vinna! Men vi förlorade. Jag fick inte ens stå sista matchen! Men Limpan fixade det riktigt bra, så det gjorde inte så mycket för mig. Hon tog 2 av 3 straffar, VG+.
Men saken som störde mig ofantligt mycket var att Amager vann vi mot förra året (När vi kom trea i hela lundaspelen, WTF? och i år kom vi till 1/8 dels i B, tror jag. Bryr mig inte så mycket. Det var B och vi vann inte. Alltså orelevant.) och i år förlorade vi mot dem med fyra-fem bollar. Hur i helsikke gick det till asså?
Grr...
Ja, men så går livet vidare, efter regn kommer sol "så att säga" och Malin aka Pingu kom hem igen efter en weekend i Götet. YEZ! Det blev spel med hala familjen. Närr&Fjärran har banne mig kluriga frågor [Es un Klurio!]. Fast värst blev det när det kom frågor om sånt jag har haft prov på i skolan. Huhu, tur att inte detta var skolan.

Det var min dag det. och tro mig, inte en timme gick till spillo! När jag inte spelade handboll eller umgicks med familjen så sov, åt eller degade jag! Åh jag älskar lov!


Lundaspelen dag 2

Sista matchen i gruppspelet idag då. Och vi förlorade inte! :) (Nu sitter ni där och är jätteglada för vår skull, vilket jag uppskattar men...) Vi gick ändå till B-slutspel!
För er som kollat på resultaten: De stämmer inte! Jag vet inte varför det står att vi förlorade med 9-7, för det gjorde vi inte! Vi spelade faktiskt till och med lika! 11-11 slutade matchen.
Inte nog med att de skriver fel på hemsidan, vi hade kunnat vinna matchen om det inte var för dommarna som var alldeles för petiga och stänga! Oyten 1 fick inte mindre än 7 straffar! Vi fick fyra tror jag men ändååå!!! 7+4=10 straffar på 30 min! Det är inte normalt.

(Kan Lendo sluta spela upp sin radioreklam dubbla gånger eller?!)

Så B-slutspel nu då som kommer att spelas i Bjärrehovs hallen i Bjärred imorgon halv ett. Jag är sjukt pepp på att spöa skiten ut B-slutspels lagen. Asså RIKTIGT pepp!



Min "Outfit". Tönt. Mina matchkläder, ja! The big question: varför har inte jag som alla andra spelare ett nummer på tröjan? Här finns det ett par anledningar:
  • Den gråa matchtjocketröjan är ful.
  • Hyser ingen respekt! Motspelarna skrattar mer åt hur man ser ut som ett missfoster med pyttelitet huvud igemförelse med tröjans gigantiskt pösiga storlek
  • Förjäkla varmt att spela med en klumpig långärmad tjocketräja och ett par mjukisbyxor! No way!
  • Denna svarta tröja är egentligen resten av lagets uppvärmningströja, men man tar vad man har och denna passar bäst
  • Bra att ha en tröja som resten av laget har ifall man skulle ha råkat glömma sin tröja hos sin pappa när man är hos mamma t.ex.
  • Kan "ärva" tröjor från de andra spelarna som ändå inte använder sina (okej, den var snarlik svaret ovan)
  • Den fula, varma, äckliga, klumpiga, ännu fulare gråa tjocketräjan är helt enkelt borta. Gone with the wind så att säga. Tyvärr
Den svarta är alltså mycketmycket bättre!

Viktigt: Jag sov till halv ett och väcktes av väckarkolckan! Detta har aldrig hänt mig innan! :O Snacka om att dan var förstörd, solen höll ju på att gå ner!
Men för att få lite energi och tänka klarare smakade jag lite på vårt pepparkakshus. Resulterade i att det numera ser ut såhär:

Före:

Efter:


Usch! det ser ut som om någon skjutit på det :/
Hoppas inte resten av familjen märker något

Nu ska jag snart sova! Tidig samling imorgon ju ;]

Godnatt!

Lundaspelen i full gång

Igår stod jag tillsammans med den andra målisen Frida i kiosken i Vipeholmshallen mellan 13-18. Match 18.33 mot Stadeln (DOITCHLAND) och vi vann med 12-8. YEZZ!
19.39 spelade vi mot TMS Ringsted (DÄNMAERK) och förlorade med 17-7...
(Sen mer kiosk med pappa tills klockan nio.)

Detta resulterar i att vi nu ligger 3:a i gruppen och måste vinna nästa march som går 16.39 idag. JAG VILL VINNA! Annars går vi till B-slutspel, vilket vi är bättre än.

Kolla själv på länken här: LUGI HK G15

Kanske int super förstående inlägg för icke-handbollsspelare. Men however. Nu måste jag packa handbollsväskan och sedan drar jag till bussen 14.18

[Notera alla fina, exakta tidpunkter i detta innlägg]

Kramkram  Jessica

BIG

Sitter vid Adams BIG-MAMA dator. Hm. Eller asså han har den yttepytte-lilla här brevid som han har kopplat ihop med sin platt tv-skärm och ett trådlöst tagentbord. Jag känner mig som en chef över PEAB eller liknande. RIK.

Om tjugotvå sekunder kommer mina små karlskrona-kusiner med föräldrar och ska äta frulle med oss. Vad mysigt! När de har gått sticker jag och päppä till Vipan och ska stå i caféet sen blirre match.

BYYYZZ

Mellandagsrea FTW

Nä, vet inte om det blir någon Mellandagsrea FTW för min del. Klockan är ett och jag sitter fortfarande i pyjamasen..  Ska gå på ett Madonna Friskis&Svettis pass nu med pappi för att förbättra mitt dåliga samvete över allt julgodis :) Efter det kanske vi åker in en sväng. Men senare ikväll blir det defenetivt till att åka in till Lund och gå på Lundaspels-invigningen med ett gäng handbollskompisar.

LUNDASPELEN ÄR JU ÄNTLIGEN HÄR! JAG ÄR PEPPar PEPPar PEEEEPPPar

Länk till matchprogram: Lugi HK F15

Nu ska jag gå och byta om.

BYYZZZ

Dan efter Dopparedan!

Så, då var julen över, 365 dagar kvar. Är det bara jag men jag hade inte mycket till julstämmning "i mig" i år. Det var varkligen supertrevligt hos bönderna, men nu efteråt känns det liksom, jaha, då var julen över.. Jag är inte negativ eller så, men jag bara undrar om jag är den enda som känner så.
Hörreni! Jag kom på något! (WOW!) Dagen innan och dagen efter är nästan mysigare! För dagen före är man så där pirrig över vad de andra ska tycka om ens paket och rimm, man lägger fram kläder tills julafton och inhandlar de sista nöd-julklapparna (min situation. Ifall hon inte skulle tycka om de andra två liksom...? hm..)
Julafton
Dagen efter
så har man fått sina paket, man vet om att hon blev glad för de två första. Och det är ok att slappa, dega runt i pyjamas hela dagen och i mitt fall vräka i sig överblivet julgodis! tummen upp!
Och så startar ju mellandags-rean!


Jag tänker inte säga vad jag fick, för det är pinsamt när man gör det. När man var liten så skröt man med sina kompisar om vem som fick mest, bäst och finaste paket. Jobbigt. Så för att undvika pinsamma siutuationer så skriver jag bara en sak jag har fått: Burkar♥
Detta resonemang behöver inte tvunget gå ihop i era huvud men i mitt passar det som en smäck!

PUSSEN I HUSEN

GOD JUL!

God Jul allesammand. Sitter nu här med Malin och slår in de sista klapparna och rimmar på refrängen! :D Det är det bästa med julklapparna, att få rimma. Jag och M har verkligen inte snålat med rimmen, vi har rimmat på allt och alla, inte rim som hör till presenten alltid, men rimm som man asgarvar åt! Vi har haft det askul iallafall!
Nu drar vi till kusinerna. PUSSHEJ!

22/23

Brossans namnsdag idag. Grattis till honom. Jag kom ihåg den. Typ.

går var det sista träningen för i år. Fys. Vi sprang från Bollhuset till Viktoria stadion, hem till vår tränare. Där bjöd han oss på varm blåbärssoppa och pipparkaror :) Istället för att sprnga tillbaka gick vi och hade snöbollskrig. Hur kul som helst! Jag fick fyra stycken snöbollar i huvudet (bland annat) varav två av dom mitt i nyllet ;) YEEZZZ!!
Stackars Mats fick sig ett par rejäla snöbollar i nacken och Alli och Cathlin blev mulade(A)
Vi slapp styrkan och stretchade bara väl tillbaka på bollhuset. Ett underbart slut på träningen 2009.

Ett hett ämne jag och Emilia diskuterade igår var hur fult det kommer att vara att skriva året efter proven, t.ex. 2/1-10. Hallå? vad händer med nolla som ska vara där. Det är snyggare med en nolla där, eller åtminstone över tjugo. Man kanske blandar ihop månaden med året... Ja, ungifär.

Intresseklubben överhettas..=]



Idag for jag och Malin in till Lund för att handla julklappar för, nix, jag hade inte köpt en enda julklapp tills imorrn. OOPPS! Men så idag löste vi det, tummen upp! Det var mysigt och dagen hade kunnat bli lite mysigare, men så blev det inte :D

Nu sitter jag och halvglor på Bingolottos uppesittarkväll. Vi sitter här, hala" familjen" utom Hampus och har varsin Bingolott. Vi håller tummarna för storvinsterna!


Det ser ut som om kulorna svävar! :O

Bingolotto får mig att tänka tillbaka när min farmor bodde på bondgården och gjorde poppcorne i stekpanna. Då blev de så där härligt sega och fettiga (detta är inte sarkasm, jag menar det verkligen, det var gott!) och man satt där och hoppades på att få vinna en ny Volvo V70. Jag var tio bast, år.

MERRY CHRISTMAS!

Jag lever för sånt här!


Damn

Jag håller på och bli sjuk -.- Näsan rinner - asså som en kran! Seg i huvudet och pangtrött! ! Ungifär som när jag i våras klagade över min "pollenallergi" Fast nu är det vinter, suck. Inget att skylla på.
Jaja, nu är rummet klart och nej jag har glömt fixa mitt megaproblem - skrivbordslampan, satan!
På facebook har min lillebrors grupp gjort succé. HAHAHAH! Han har även laddat upp några viharintenågotliv-videoklipp på han och hans lilla kompis. Se själva:



Och nej, det finns ingen anledning att titta på dem om ni inte har riktigt tråkigt, för detta är min låga humor som jag asflabbar till! :D


min stalker Malin: Det finns inget behov av att väcka mig klockan åtta imorgon bitti bara för att du ska prata med stackars mig innan din skola börjar! Jag har LOV och vill gärna sova mer än sju timmar, tack!

Sammanfattning av dagen med två ord: Extremt ointressant

nattinatti♥

Billy

Så. Äntligen hemma från IKEA och äntligen (nästan) klar med ihopsättningen av diverse stolar och hyllor :))  Det fattas bara sex spikar i Billy-hyllan, se, då jäklar ska den upp och inprintas med skivor, DVD och annat smått.
Visst är det en underbar syn när man har gjort om lite i rummet?! Jag har, eller pappa her, bara köpt överkast, skrivbordsstol, Billy-hylla, ite korgar och en skriv(ojdå, denna hade jag glömt sätta upp, det får fixas nu!)bordslampa. OCh rummet är som nytt. Typ ;))

Nu har pappat pratat klart i teflånen, så det blir back to work!

Ha det GOTT!

Pipparkakshus

Har precis dekorerat klart vårt pepparkakshus. Jag måste säga att jag faktiskt blev riktigt nöjd! Det ser ut som om någon sprängt glasyr på huset. Men desto godare att äta när det väl ska ätas;)


TAMTADADAAAAAMMM:


Fint / Jättefint / Megafint ?

snökrig

Igår var det världens mysigaste kväll! Jag, Adam och fyra grannpojkar hade snöbollskrig, åkte pulka, brottades hällde snö över varran, ja allt man brukar göra när man är ett ett barn som leker i snö. Jag må vara 15, men om någon kan leka i snö så är det jag! Det är bara så skönt att ha all världens vinterkläder på sig och rulla runt i snön och inte bry sig om vad någon annan tycker om en. Det är mina favoritstunder helt enkelt!:D


jAPP, VI VAR UTE THE WHOLE NIGHT! :D:D
typ.
Jag färgade även håret. Eller tonade det, tack å lov! Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Inte mörbrunt. Eller jo, väldigt mörkbrunt - lite svart nyans.

NAJS?!
JAja, jag vänjer mig vid det lagom tills det har tvättats ut!;)


snö o överflöd

Bella trippade nyss runt som en liten dåre, som hon brukar göra när hon är toanödig. Så jag tog på mig dunjacka, mössa och foppa-tofflor (foppa är kanske inte det mest ultimata när det snöar och en decimetersön, men however..) Vi gick ut och jag trodde att hon skulle kissa, men istället tog hon min foppatoffla och sprang iväg! mysigt, ellerhur?!

julkänsla

Nu har jag äntligen fått lite julkänsla-efter många om och men kan jag känna. Igår kväll åkte mamma och Robert till Turkiet för att hälsa på huset. För ja, vi har ett hus i Turkiet!:)
Själv försökte jag se på en inspelad film, en andra chans heter den på svenska, men jag mådde illa frammåt ehalv elva tiden och gick och la mig. Jag var fruktansvärt trött, som jag klagade över igår ;).
Inatt sov jag 10½ timme och det känns som om jag är i himlen, så skönt att vara utvilad alltså!

Frammåt halv elva tiden var det matchsamling och vid halv tolv började matchen. Mot Kävlinge. Alla föräldrar och alla spelare som spelat i över ett år vet hur gärna vi har velat vinna över dem. Sist vi möttes förlorade vi, men vi visste att igentligen så var vi mycket bättre. Och så idag, så fick vi äntligen vinna! Vi vann inte på håret, utan med 21-15! Vi är alltså mycket bättre än dem, HELL YEAH!
(Internskämt, handbollssiffror, girlz!)

Nu sitter jag här och lyssnar fortfarande på Owl City..så underbara melodier! Alla deras låtar har lite synth, vilket jag älskar!:D

Nä, om man ska ta och gå ner och se klart slutet på Grintchen *host, stavning, host*
HA en underbar dag allesammans!


Video

När jag inte har bloggat har jag...
...dansat med Martin och Lovisa

...upptäckt att VH1 och MTV spelade samma låt på samma tid och jag satt och spelade in det i en minut

....Lyssnat på fireflies och Alicia Keys nya HIT


Nu är det en bra film på teve.

SWIZZ

Jag är helt utmattad men ska verkligen försöka uppdatera så mycket som möjligt nu under jullovet. När jag skriver trött menar jag svartunderögonen-trött!

Idag var det skolavslutning, som ni säkert fattar. Inte som vilken julavslutning som hälst, nädå, det var en barnen i bullerbyn-skolavslutning! Med fallande snö och bitande kyla!:)
Rektorn höll sitt tal och ni kan säkert räkna ut att man hörde många snarkningar. Nä, jag överdriver, men jag kom på mig fyra-fem gånger att drömma mig bort och missa vad det var han precis sa. Asså detta tal var värre än sommaravslutningen!
[Bara en snabb mellanstickare, påtal om att somna, en låt som jag älskar och får mig att dagdrömma om allt mellan himmel och ord är Owl City's nya låt Fireflies;
Musikvideon är också fin, men jag kunde inte ta den. Jag orkar inte förklara varför]
Till fika fick vi halvtinade kanselbullar och Lidl-julmust - ikke gott!
Innan under terminen skrev vi något snällt till varje person i klassen, var och en av oss. Idag fick man vad de andra hade skrivit om en sammanställt på en inplastad lapp. Det var jättegulligt och jag blev jätteglad:) Vi fick även betygen;) 4 MVG, 12 VG och 1 G = 260 p. och jag är jättenöjd!


Efter cermonin med julmusten, sjungandet i aulan, 30 miljoner halkningar på snön/is fick vi gå. Då gick jag, Lovisa, Frida, Sara och Evelina till Arimans och fikade tillsammans med Kathinka och Astrid. Det var härligt! Alla var trötta och när bara jag, L, F och S var kvar övervägde vi att somna till folkmumlet inne på caféet :)
Lugn! vi gick till bussen istället. Jag och Lovisa tog Lommabussen. Väl påhoppade på bussen tog jag av mig mina skor och såg att mina skor hade läckt så att båda fötterna var nerdränkta i smält snö! (Ja, jag klagade länge och väl för Lovisa över hur ont jag hade i fötterna innan!) De var iskalla!

Vid Folkparken skulle vi av, hon för att gå hem, jag för att hämta väskor som skulle till fassan. Nu kommer en kanske lite krånglig förklaring; När man har satt sig längstbak i en buss man åker långt med och ska gå av springer man. Inte för att man har bråttom av eller så, men för att det är någon slags nerförsbacke i bussen och för att busschaffisen bromsar i en evighet så att man blir helt frammåt tung. Där sprang jag som bäst påväg av från bussen (...och när man åker i Lomma bussen är det bara ap-osociala som åker, så det är knäpptyst!) tar jag ett steg ut på fast mark, kind of, och skriker wiijhiiioooo när jag på det där första steget halkar en rejl halk! Jag ramlade som tur var inte omkull, men jag såg utifrån hur alla inne på bussen kollade på mig! Attation-whore!

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Bild på pannkakorna som jag och Imelda gjorde i tisdags, lyckade?
Bilden blev relevant när ni läser närsta rder om att dega, detta påminner om en deg.

Efter missödet duschade jag fötterna i varmvatten i en kvart då tårna var lila-vita och känsellösa, asså jag svävade fram.

Sen dess har jag barat degat och ätit tackos! :D mumma!

ny bakgrund

HÄFTIG!

Dress Up


Superfin klänning, right?!;)
Jag, Malin och Lisa var och shoppade på nova för ett par veckor sen och jag och malus provade alla olika sorters klänningar i klänningsaffären W... något. Jag och Malin gick vidare och tappade bort Lisa. När vi sedan satt på Mackedonkan och åt glass kom hon med varsin påse till oss med klänningarna. Hur gulligt?!
Vad tycks?

SOMMARSOMMARSOMMAAAAAR

I wish.. Men jullovet har äntligen börjat och det är dags för en uppdatering här på bloggan. För jag antar att mina stalker vill kunna veta vad exakt som händer i mitt fabiolöst spännande liv! Inte sant?

Jösses i filladelphian vad mycket jag vill säga!

Jag har varit på två handbollscuper. En i Örebro och en i Karlstad. Er idol har minne som en strumpa och kommer därför inte att kunna skilja på vad som hände i vilken cup. Men jag har för mig att till Örebro tog vi tåget och...äh vafän, jag kommer inte ihåg. Det var över två månader sen!:O

Men Helton cup kommer jag ihåg! Vi fick Helton cup-tröjor!:O:D Hiihi. Jo, men den cupen var ball! Dommarna vi hade var dock inte till någon större nytta. Jag har aldrig varit med om att det bara funnits hemmadommare i en hel cup! (hemmadommare är dommare som inte dömmer till vår fördel) Men vi lyckades ändå ta oss till A-slutspel. Här måste jag ta åt mig liiite av äran, ursäkta.
I den sista gruppspelsmatchen stod det lika och Orup fixade straff. Åt Helton. När matchen precis blåsts av. Asså jag får pirr i magen när jag tänker på denna lycka! Alla i laget skrek som alltid - Kom igen nu Jessica, du tar den! och de på läktaren skrek en himla massa, i think. Jag var så sjukt fokoserad att jag inte riktigt hörde. Men så skulle straffen läggas. Dommaren blåste. Tjejen sköt. Och sen gick allt i slowmotion. Hon sköt bollen och jag slaida (ohh hjälp med stavningen där ja!) och fick den på mina händer. Alltå det var ouppnålig lycka. Jag bara ställde mig upp med händerna i vädret och skrek medans resten av laget hoppade på mig och skrek ännu högre. Det var precis som om vi vunnit världens största cup, så känndes det.

Åhh..jag kan nog inte beskriva den känslan. Jag vill återuppleva den gång på gång!

Vi åkte tyvärr ut lite senare i A-slutspelet i Sudden och vi hade hemmadommare. Men denna gången var de hemmadommare!

[Åh fyhelvete vad kallt det är ute! Gick precis ut och tände lyktorna i trädgården och har nästan fått huvudvärk! crybaby.. Brr!]


Här är en bild från Örebro cup!

RSS 2.0